Ταξίδια

Ταξιδέψτε στην Ελλάδα

Η Ελλάδα υπήρξε το διαμάντι του αρχαίου κόσμου και είναι η χώρα όπου γεννήθηκαν οι πιο πολύτιμες ηθικές αξίες και ιδέες της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης και πολύχρονης ιστορία της, η Ελλάδα πάντα διατηρεί τις ιδεολογίες των αρχαίων κατοίκων της.

Ακόμα και σήμερα είναι φανερή η επιρροή της αρχαίας Ελλάδας στην αρχιτεκτονική της χώρας και στην καθημερινότητα των σύγχρονων Ελλήνων, παρόλο που η Ελλάδα έχει γίνει ένα μοντέρνο, αναπτυγμένο κράτος.

Η Ελλάδα είναι ένας απ’ τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, εξαιτίας της μοναδικότητάς της και του πολύπλευρου χαρακτήρα της. Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Είναι ασύγκριτη όσον αφορά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά και για τους λόγους αυτούς χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα για διακοπές.

Ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη είναι:

H Μύκονος με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και τους ανεμόμυλους, η πολύχρωμη Σαντορίνη με τη μαγευτική και εντυπωσιακή Καλντέρα της, η Ρόδος με τα κάστρα και το Κολοσσαίο της, η Κρήτη με τα σπουδαία αρχαιολογικά αξιοθέατα και τις θαυμάσιες παραλίες της, η αριστοκρατική Κέρκυρα και η γραφική κεντρική πλατεία της, η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας και πολιτιστικό κέντρο της αρχαιότητας, η πόλη που συνδυάζει το σύγχρονο με το αρχαίο και η Χαλκιδική με τις χερσονήσους και τη φυσική ομορφιά της.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Χαλκιδική αναφέρονται παρακάτω.
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι από τ’ αγαπημένα θέρετρα της Ελλάδας. Φημίζεται για τις 3 χερσονήσους της: την Κασσάνδρα στα δυτικά, τη Σιθωνία στη μέση και το Αγιο Ορος στ’ ανατολικά. Το κοινό χαρακτηριστικό των χερσονήσων είναι ότι συνδυάζουν τη θάλασσα και το βουνό, προσφέροντας συγχρόνως ήσυχες και συναρπαστικές διακοπές. Η Χαλκιδική διαθέτει πολλά θαυμάσια αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, πανέμορφες παραλίες, καθώς επίσης πληθώρα χώρων διασκέδασης.

Κασσάνδρα, Χαλκιδικής

Η Κασσάνδρα είναι γνωστή για το κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και την οργανωμένη τουριστική υποδομή της όπως ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης και τουριστικά γραφεία. Η Κασσάνδρα είναι η δυτική χερσόνησος και βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη. Είναι γεμάτη με γραφικούς οικισμούς και θαυμάσια αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα. Ο κύριος λόγος, όμως, για τον οποίο ο κόσμος επιλέγει την Κασσάνδρα είναι οι απέραντες παραλίες της.

Σιθωνία, Χαλκιδικής

Η χερσόνησος της Σιθωνίας βρίσκεται ανάμεσα στην Κασσάνδρα και στο Αγιο Ορος και φημίζεται για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της. Διαθέτει εκπληκτικά ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά, χρυσές αμμουδιές, καταπράσινα τοπία, θαυμάσια αρχιτεκτονική και μικρά λιμανάκια. Παρόλο που είναι τουριστική περιοχή, γεμάτη με ξενοδοχεία και νυχτερινά κλαμπ, διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία της Χαλκιδικής, κάνοντάς τη ιδανικό προορισμό για ξεκούραστες διακοπές.

Αγιο Ορος, Χαλκιδικής

Το Αγιο Ορος είναι η ανατολική χερσόνησος της Χαλκιδικής, γνωστή για τα πανέμορφα μοναστήρια της που της χαρίζουν μοναδική ατμόσφαιρα γαλήνης και πνευματικότητας. Το Αγιο Ορος είναι κατάφυτη περιοχή με καταπράσινα δάση και διαθέτει καλή τουριστική υποδομή, κυρίως στην Ουρανούπολη. Μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους τύπους επισκεπτών, αφού διαθέτει όμορφες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή και εξαιρετικά αξιοθέατα.